Gratis Her-examen

Wat houdt een GRATIS HEREXAMEN in?

Jij betaald de extra rijlessen en wij betalen je herexamen.

Heel vaak zien we dat leerlingen nog net hun herexamen kunnen betalen nadat zij gezakt zijn voor hun eerste rijexamen. Zij redden het jammer genoeg niet om extra lessen erbij te kopen die noodzakelijk zijn om te kunnen blijven oefenen en/of werken aan de fouten waarop zij gezakt zijn.

Als je bij AutoRijschool Snijders zakt, dan betalen wij een herexamen voor je. Jij betaalt alleen de rijlessen die nodig zijn tussen de examens door.

Steek je examengeld verstandig in de benodigde extra rijlessen van alleen 5.5 blok-uren van 120 minuten. Zo kun je nog blijven oefenen en werken aan fouten die je tijdens je examen gemaakt hebt om die te verbeteren. En wij betalen dan je herexamen voor je.

Nu is de kans dat je bij je volgende examen slaagt, enorm gestegen.

 

Waarom 5.5 blok-uren?

Tussen de examens door zitten gemiddeld 5 weken wachttijd. Dit houdt in dat je gemiddeld 4 tot 6 weken kan wachten voordat je weer een examen mag doen. We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteiten die CBR kan aanbieden.

Het is heel erg belangrijk om in die wacht periode verder te gaan met autorijlessen. De regelmaat in het blijven oefenen op de punt(en) waarvoor je gezakt ben is cruciaal om de volgende keer wel te kunnen slagen. Voor dit regelmaat heb je minimaal iedere week een blok-uur nodig. Vandaar die 5.5 blok-uren, één voor iedere week die tussen de examens zitten. 5.5 blokuur bestaat uit 11 lessen van 60 minuten, waaronder je een les voor je examen rijdt en dus 10 lessen intensief oefent voor je Examen.

 

Door corona heeft het CBR langere wachttijden, die kunnen schommelen tot wel 20 weken. Sinds 1 september 2022 gelden nieuwe regels voor de her-examens.

 

Voor wie gelden de nieuwe regels voor herexamens?

De nieuwe regels gelden voor kandidaten die zakken voor de praktijkexamens auto, bromfiets, brommobiel, motor verkeersdeelneming en auto met aanhangwagen.

Zak je de eerste keer voor het praktijkexamen auto? Dan kan je op zijn vroegst na 4 weken weer afrijden.

Zakt de je twee keer of vaker voor het praktijkexamen auto? Dan kan je op zijn vroegst pas na 15 weken weer afrijden.

Laat het niet zover komen dat je zo lang moet wachten voor een herexamen. Wees goed voorbereid voor je praktijkexamen. 

Investeer daarom in je lessen zodat je goed voorbereid bent voor je praktijkexamen. 

 

Ben ik verplicht om die lessen te nemen?

Helemaal niet, je bent echt nergens toe verplicht. Dit is een keuze die je zelf moet maken. Wil je bijvoorbeeld maar 3 blok-uur(6 rijlessen van 60 min) voor je herexamen, dat kan natuurlijk ook. Maar je betaalt dan wel voor de blok-uur(6-rijlessen) en je herexamen; een bedrag van € 59,- x 6-rijles-uren = € 354,- plus de herexamen kosten van € 275,-  is totaal € 629,-.

Of je betaald 5.5 blok-uren( van 11 rijles uren) voor 11 * € 59 = € 649,- ; en wij betalen je eerste herexamen voor je.

Met deze 5.5 bloklessen ben je echt een stuk zekerder dat je goed voorbereidt bent, voordat je weer op examen gaat.

Je kunt beter in je extra rijlessen investeren dan een dure herexamen kopen.

 

Hoeveel gratis herexamens kan ik doen?

Deze actie geldt voor één herexamen en op voorwaarden dat je de 5.5 blok-uren voor een herexamen betaalt. We kijken daarnaast of je na je laatste rijexamen aansluitend bent door gegaan. Een paar weken rust nemen is geen enkel probleem, maar worden het maanden, dan gaan we in overleg met je en kijken of de 5.5 blok-uren genoeg zijn. Dit omdat het later oppakken van rijlessen eigenlijk weer bijna ‘opnieuw beginnen’ is.  Kleine vaardigheden of situatie oplossende inzicht en handigheden wat sneller achteruitgaan.

 

Let op;

Trek je de machtiging bij het CBR in, m.a.w. – ben je voor ons overgestapt naar een andere rijschool? Dan vervalt de gratis herexamen.

Ben je langer dan een jaar gestopt met lessen, vervalt je gratis herexamen.

Ben je langer dan een jaar gestopt met rijden na je praktijkexamen, vervalt je gratis herexamen.

Indien je de advies van je instructeur tijdens je proefles, omtrent aantal benodigde lessen voor je examen niet volgt, vervalt ook de gratis herexamen. 

Indien je meerdere keren de rijlessen heb afgezegd, waardoor je niet je gehele lespakket heb kunnen rijden, vervalt ook je recht op een gratis herexamen.